Näthat

Jag har inte varit den som har surfat runt på massa olika sociala medier och lagt ut massa information om mig själv och annat, vad jag har för mig osv. Så jag har varit rätt skonad från näthatet och det jag har fått slängt mot mig har varit saker jag kunnat borsta bort från mina axlar och gå vidare. Men alla är inte lika skonade som jag har varit.
Nu när sociala medier blir större och det kommer fler nya, ökar även möjligheten till näthat och människor lägger även ut mer om sig själv och mer bilder på sig själv än när jag var som mest ute på dessa. Dock ger detta inte friheten till att kommentera på någons bild eller text med ord som skadar, man ska inte slänga sin ilska i någon annans ansikte eller göra om sin osäkerhet till att klanka ner på andra.
Vi alla är människor och borde behandlas lika, speciellt borde man behandla sin medmänniska som man själv skulle vilja bli behandlad. Jag tror inte att de som skriver nedlåtande och rent ut sagt grova kommentarer vill få det tillbaka slängt mot dem. Jag tror egentligen att de mest vill ha uppmärksamhet och vissa tänkte sig inte riktigt för innan de kommenterade. Samtidigt är vi alla olika, man ska inte jämföra sig med de bilder andra lägger upp på socialamedier, många har redigerat bort det små "felen" de själv hittat och sedan ser man mer fel själv än vad man har. Ingen är perfekt och man ska helller inte behöva sträva efter perfektion, det är en omöjlig uppgift.
 
Har nyligen tittat på en youtuber som lade upp en video där hon pratade från hjärtat och hade väldigt starka åsikter som kom ut lite fel i videon och efteråt i kommentarsfältet blev det en stor diskussion, från början lugn och sansand. Men dagen efter hade det spårat ut totalt och denna youtuber, plus subscribers, hade fått sagt till sig att hon förtjänade att bli våldtagen, förtjänade att dö osv. Hon har även tidigare fått en kommentar " stackars sambo som måste leva med en hora som dig". Detta är inte okej, ingen förtjänar att bli utsatt för detta och absolut inte utsatt för de dåd de påstått. Ingen ska behöva kliva upp på morgonen och oroa sig ifall deras åsikter, bild, händelse kommer att tas emot på ett bra sätt och oroa sig att de kommer få elaka och hemska kommentarer slängda emot dem.
 
Så tänk efter innan ni skriver en kommentar nästa gång, vill du verkligen säga detta till den här personen? Vad får jag ut av att näthata? Ingenting. Vill jag själv ha en sådan kommentar tillbaka?