Glad hud och extra pengar i börsen

Det har blivit otroligt mycket reklam nu på senaste tiden på olika produkter som ska hjälpa dig att bli fri från acne/finnar. Det stora negativa med dessa är att de flesta innehåller kemikalier som förstör din hud istället för att vårda den vilket resulterar i att man måste köpa andra hudvårdsprodukter, så som återfuktande krämer. Det är en ond cirkel och oftast får man endast känslan att man har vårdat huden, fast i verkligenheten har den blivit utsliten.
        Dessutom så kostar dessa produkter ganksa mycket och det är inte alltid man har pengarna att köpa rengöringen speciellt för acne/finnar, återfuktande krämer som är för dag och för kväll, olika masker och massa annat som alla företag tycker att man behöver ha.
 
När jag var yngre gjorde jag likadant, jag hade en del finnar, men det var inte alltid det fungerade och en produkt kunde fungera bra från början men när den började närma sig slutet så var finnarna lika envist tillbaka. När jag började min SPA-terapeut utbildning så slutade jag helt med att köpa produkter som var gjord för acne/finnar och köpte mig ett par "potatishandskar"/skrubbhandskar och började skrubba mitt ansikte 2-3 gånger per vecka. Gjorde det till en vana att alltid göra det när jag duschade och skrubbade då också resten av kroppen. Jag slutade använda massa olika återfuktande krämer och köpte mig en kräm från Maria Åkerberg, hudvårdmärke inom SPA. Det är en liten flaska och kostar en del men den håller riktigt länge då man ej behöver använda mycket alls. Sedan använde jag då och då jojoba olja och masserade ansiktet, la på en mask direkt efter. 
        Att gå ifrån alla produkter speciellt tillverkade för acne/finnar och börja använda en skrubbhandske har gjort att jag sällan får finnar och huden känns genuint fräsch och pigg. 
 
Jag rekommenderar detta då det är en billig och bra grej, jag har haft min handske i snart 5 år och det enda jag betalar för för min hudvård är krämen och jojoba oljan. Det blir en utgift per år. Jag har sparat jättemycket pengar på detta och min hud älskar livet =)